Recepten

KLASSIEKE ASPERGES

Ingrediënten
•    witte asperges
•    4 eieren
•    100 g boter
•    200 g achterham gekookte (plakken)
•    1/2 bakje platte peterselie (a 20 g), gesneden

Materialen
•    aspergepan of hoge pan

Bereiden

1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in eengewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan.

2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze.

3. Smelt de boter in een koekenpan en roer met 100 ml kookwater tot een egale saus. Leg de plakken ham er dubbelgevouwen en dakpansgewijs in en laat in 5 min. warm worden op laag vuur.

4. Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Snijd de eieren in parten en leg erbij. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.