Schoonmaken & bewaren

Voordat u uw asperges lekker kunt opeten zullen ze eerst geschild moeten worden. Wij bieden u de mogelijk om u asperges door ons te laten schillen. Dit gebeurt dan doormiddel van een machine waar 16 mesje in zitten die in verschillende standen  staan zodat de hele asperge geschild word. Natuurlijk is het ook mogelijk om u asperges ongeschild mee te nemen. Deze kunt u dan zelf schillen met een dunschiller ongeveer 2 á 3 cm onder de kop beginnen met schillen.

Wanneer de asperges geschild zijn adviseren wij u om ze dezelfde dag nog op te eten om zo de smaak te behouden. Wel kunnen wij de asperges zo verpakken in een bakje, zodat u ze een week in de koelkast kunt bewaren. Doordat de folie van het bakje is geperforeerd door laserstralen, zitten er minuscule gaatjes in hierdoor kunnen de aspergegassen eruit maar blijft het vocht er in. Deze verpakking is ook geschikt om de asperges in de vriezer te bewaren.